Illustrator Arne Brink gastexposant in september

Geplaatst in: Nieuws 2017
illustrator Arne Brink

Bij mij is tekenen nauwelijks weg te denken. Als kind tekende ik al veel, schetsboeken vol. Ook fotografie werd een hobby. Ik ging naar de fotografie opleiding in Zwolle en heb die goed afgerond in 2012. Tegelijkertijd is het tekenen steeds aanwezig gebleven. Die beide technieken ben ik gaan combineren. In 2013 ging ik naar Academie Minerva. Recentelijk in 2017 heb ik die opleiding met succes afgerond als illustrator. Nu wil ik me profileren met zowel fotograaf als illustrator in de markt.

Pen tekeningen op papier, dat zijn het.
Ik gebruik balpennen, goedkope BIC pennen als tekenmateriaal. Die bevallen me goed, ik kan het grijs en zwart goed aanbrengen. Voor het conserveren van het materiaal digitaliseer ik het soms en zo kan het ook in toegepaste vorm gebruikt of afgedrukt worden.

Het werk is herkenbaar aan de tekenstijl die ik hanteer in samenwerking met de techniek die ik gebruik. Deze stijl is geen bewuste keuze maar een vloeiende ontwikkeling waarbij ik dit nu als de beste manier beschouw om mijn ideeën tot uiting te brengen.

Het doel is om met mijn werken mensen aan het kijken, denken of speculeren te zetten.
Stap in een wereld waarbij groteske voorwerpen tot in kleine detailleringen uitgetekend worden.

Het te bezichtigen werk is Supertanker City.
De olie voorraad raakt langzaam op en de grote olie tankers worden een voor een gesloopt op stranden in verre landen onder niet zulke goede omstandigheden.
Hoe kun je iets als de olietanker “vaak gezien als de viezerik van de oceaan” een tweede leven gunnen met een nieuwe functie.

Want wat er al is hoeft niet opnieuw gemaakt te worden!