Patty Aaldersberg eerste gastexposant bij OAD van dit seizoen.

Geplaatst in: Nieuws 2019

 

 

 

 

Patty Aalbersberg is opgegroeid in Zuid-Afrika en dat prachtige land heeft haar blijvend beïnvloed in haar kleur en structuur gebruik. De contrasten, grillige structuren en de verweerde look van het Afrikaanse landschap spreekt haar erg aan en komt dan ook vaak terug in haar kunst.
In de schilderijen van Aalbersberg spelen de achtergrondkleuren, materie en structuren een grote rol. Het abstracte en figuratieve (meestal portretten of naakt) ontmoeten elkaar en geven een dynamiek die bepalend is voor het sfeerbeeld. Door de verschillende technieken en materie zorgt ze dat het onderwerp één geheel blijft met de achtergrond. Zo wil Patty een sfeer oproepen: de ene keer sereen, dromerig en zwoel en de andere keer juist beweeglijk met veel energie.  Ze wil vooral schoonheid laten zien in het verweerde, de transparantie en de vergankelijkheid.
Tijdens het OAD-weekend zullen er voornamelijk portretten in de kerk hangen. Aalbersberg werkt altijd met acrylverf op doek of paneel. "Acrylverf heeft het voordeel dat het snel droogt en dat je eenvoudig structuur kan verkrijgen door verschillende materialen erin te verwerken", vertelt Aalbersberg. Ze vindt het fijn om een soort huid op haar doek te creëren; het is spannend om te zien hoe verdere verflagen er vervolgens op reageren.