Kunstenaar Harm Echten uit Ruinen is gastexposant bij OAD op zaterdag 21 en zondag 22 september

Geplaatst in: Nieuws 2019

Harm Echten

 

Harm Echten
Harm Echten

 

Kunstenaar Harm Echten uit Ruinen is gastexposant bij OAD op zaterdag 21 en zondag 22 september in de St. Nicolaaskerk in Dwingeloo.
Echten is al op jonge leeftijd begonnen met tekenen, bovendien was hij veel te vinden in de natuur. Zo heeft hij diverse cursussen gevolgd. In het begin was hij voornamelijk bezig met tekenen, aquarellen en etsen. Op latere leeftijd is Echten ook begonnen met het maken van beelden en zinkwerken. Hierbij maakt hij gebruik van materialen die hij ook in zijn dagelijkse werk gebruikte: Harm is loodgieter geweest.
Geïnspireerd door de natuur
Tijdens het Open Atelier Weekend kan het publiek kennis maken met zinkwerken en beelden. Harm omschrijft zijn werk als realistisch waarbij hij gebruik maakt van een combinatie van verschillende materialen; geïnspireerd door de natuur. Zo werkt hij met natuurlijke materialen als steen en hout maar ook met metalen. Het gebruik van natuurlijke materialen in combinatie met natuurthema’s maken zijn werken herkenbaar. Hij wil de bezoekers geen boodschap meegeven. Echten wil graag dat mensen hun eigen invulling geven aan de kunst. Wel hoopt hij dat het publiek geniet van zijn kunst en wellicht geïnspireerd raakt om zelf aan de slag te gaan.
Open Ateliers Weekend
De overzichtsexpositie en de diverse ateliers zijn tijdens het Open Ateliers weekend gratis te bezoeken tussen 13.00 - 17.00 uur.
Op 19 en 20 oktober is het laatste OAD-weekend van dit seizoen.