6 EN 7 JULI OPEN ATELIERS DWINGELOO

Geplaatst in: Nieuws 2024

Dit weekend openen de 7 kunstenaars van Open Ate3liers Dwingeloo weer hun deuren van hun ateliers.

Een van de 7 kunstenaars is Kiki Liem.
Kiki is houtdraaier en een ware kunstenaar in haar discipline. Met haar draaibank, speciaal voor hout, maakt zij haar kleine en grote objecten. Naast de draaibank wordt er gebruik gemaakt van verschillende gereedschappen, o.a. beitels, die heel scherp moeten zijn, een schuifmaat, een draaibank en een slijpmachine.

Kiki gebruikt Europees hout, dat uit een tuin of uit het bos kan komen. Ook krijgt ze wel hout van mensen die weten dat zij er iets moois van kan maken. Ze werkt graag met hout dat een mooie tekening heeft. Dat merk je pas bij het bewerken. Plataan en laurier zijn geschikt, maar ook beuk en berk laten, als ze ziek zijn een schimmel achter en dat geeft weer een mooie tekening in het hout.

Ze heeft bij Gerrit Abma, een meester-houtdraaier leren draaien. Na tien jaar heeft ze vele kilometers gemaakt. Het werk kost veel tijd en aandacht, maar het geeft rust. Het is meditatief. Ze kan er helemaal in opgaan en ze geniet van de concentratie en het object dat uiteindelijk onder haar handen tevoorschijn komt.

Je kan Kiki tijdens dit Open Ateliers Weekend bezoeken. En ook alle andere kunstenaars hebben hun ateliers voor u geopend zodat u de kunstenaars aan het werk kan zien en kan spreken. De route langs de ateliers vind je op onze website en bij de overzichtstentoonstelling in de St Nicolaaskerk in Dwingeloo