Druk eerste OAD weekend!

Geplaatst in: Nieuws 2023

Vrijdag begon de voorbereiding en gingen de kunstenaars bij elkaar op bezoek. De gastmensen fietsten ook mee. Mooi om elkaars ateliers weer te bezoeken.

Zaterdag was de opening van het 10de seizoen van OAD

OAD verwelkomde de bezoekers met een gele vlaggenparade bij de St Nicolaaskerk en Rik Mbengue uit Spaarnedam verwelkomde de gasten in de St Nicolaaskerk met prachtig orgelspel op het gerestaureerde orgel.

Mieke Mulders, conservator van Stedelijk Museum Meppel, hield een toepasselijke toespraak over kunstenaars en hun al eeuwenlange wens om ter inspiratie naar het platteland te verhuizen. Aan iedere kunstenaar vroeg zij hoe lang hij/zij al in Dwingeloo woonde en waarom hij/zij naar Dwingeloo kwam. Het leverde mooie verhalen van iedere kunstenaar op en de conclusie dat er in die eeuwen niet heel veel is veranderd. Arie de Muij, voorzitter van de St Nicolaaskerk vertelde over de kerk, de restauratie en de toekomstplannen. Tussendoor trakteerde Rob Verheul ons op muziekspel op de ‘hang’.  

Er waren veel mensen naar deze opening gekomen en `s middags konden de gastmensen ruim 100 mensen verwelkomen in de kerk die kwamen kijken naar de overzichtstentoonstelling en naar de kunst van Trinette Scheper die gastexposant was dit weekend.