Glaskunstenaar Joop Ory gastexposant tijdens het laatste OAD weekend van dit seizoen!

Geplaatst in: Nieuws 2017

Tiffany
Tijdens zijn werkzame leven kwam Ory in aanraking met 'Tiffany' technieken. Ory was na zijn verlof op zoek naar een ruimere woning met veel hobbyruimte. Dit vonden ze niet in Noord-Holland, vandaar de verhuizing naar Drenthe.
In die tijd heeft Joop zijn hobby “werken met glas” definitief opgepakt en is hij verder gegaan met Tiffany objecten.

Glas in lood
Ook wilde Joop graag werken met Glas in lood. “Glas in lood vergt een andere techiek. Het is een benaming voor een (venster)raam bestaande uit stukken glas gevat in H-vormige loodlijsten, die op de punten waar zij elkaar kruisen aan elkaar worden gesoldeerd. Om deze techniek onder de knie te krijgen volgde Ory een opleiding in Groningen. Dat verliep zo vlot dat hij enthousiast diverse vervolgcursussen volgde, en zo alle kneepjes van het vak “Glas in lood” leerde kennen.

Gekleurd glas verwerkt in ramen van kerken, in schilderijen of in huis verveelt nooit. Bovendien geeft het altijd een prachtige sfeer, vertelt Ory. “In ons huis staan of hangen veel glasobjecten Wij genieten van al die kleuren en schakeringen, vooral bij zonnig weer. Hier krijg je nooit genoeg van.” Joop en zijn vrouw hopen dat de bezoekers net zo zullen genieten van zijn glaskunst.