Margit Borst-Topper

Atelier Zilver en Zo

Dieversluis 2H

7991RM

Dwingeloo

06-25517777

www.zilver-en-zo.nl

Gesloten in mei en september


 

In 2013 heeft Margit haar eigen atelier / winkel geopend in Dieverbrug. Het atelier biedt voldoende werkruimte voor het maken van zilveren sieraden en voor het geven van workshops zilverklei. Margit werkt met zilverklei, gerecycled zilver dat microscopisch fijn vermalen wordt en dat door de toevoeging van bindmiddel te verwerken is als klei.

Margit maakt voornamelijk zilveren sieraden, maar ook mini urnen en andere kleine voorwerpen. Haar uitdaging ligt in het creëren van iets unieks, gebruik makend van de vormen en lijnen die in de natuur voorkomen. Veel van haar ontwerpen zijn organisch van vorm of structuur. Daarnaast maakt zij gebruik van edelstenen, emaille, uv-hars en glas om kleur en detail aan haar werkstukken te geven.

Margit is gecertificeerd Art Clay instructrice en volgt regelmatig aanvullende opleidingen en masterclasses om meer technieken te leren en om inspiratie op te doen. De laatste opleiding die zij heeft gevolgd is de opleiding New Mokume-Gane, deze techniek van zilver gecombineerd met koper komt van oorsprong uit Japan, waarbij zij vooral gebruikt werd voor het smeden van samoerai zwaarden. Het bijzondere lijnenspel dat ontstaat in deze sieraden heeft een sterk organisch karakter, wat het bijzonder sierlijk en bijzonder maakt.