Marina Goelenok

Heuvelenweg 34K

7991 CM Dwingeloo

+31(0)6 28 151 052

www.marinagoelenok.nl

marina@marinagoelenok.nl

 

 

 

 

Marina Goelenok (1970 Ukraine)
Creativiteit is integraal het middelpunt in mijn leven. Dat is zolang ik het mij kan heugen. In Textile Art komt alles samen.
Jaren lang heb ik uitgebreid verschillende ervaringen met textiel en fashion opgedaan, waaronder 4 jaar modeontwerp studie aan Institute of Textile and Light Industry in Tashkent. Later ging ik schoenen ontwerpen.

 Het begon bij mij als kind. Altijd nieuwsgierig naar verschillende stoffen, materialen, kledingstukken, accessoires en schoenen. 
Dat was dan vooral hoe je materialen kan combineren en zelf maken. De tijd vervloog wanneer ik voor de poppen van een stuk hout en stuk leer schoentjes knutselde. Of bijvoorbeeld van alle stukjes stof die ik in het thuis kon vinden de outfit maakte zoals ik het wilde. Vanaf mijn 12 mocht ik van mijn moeder achter haar naaimachine. Dat veranderde alles.
Van exclusieve poppenmode ging het snel naar mijn eerste zomer jurkje. Daar ging mijn hart sneller van kloppen. Dat kan ik me nog goed herinneren. Heerlijk het gevoel van de trotsheid en blijheid. Vanaf toen creëerde ik van alles. Voor mijzelf en anderen.
Daarbij zoek ik de grenzen op van ambachtelijke perfectie en vrije creatie. Uitdagend en interessant is met verschillende stoffen, versier materialen en kledingstukken iets bijzonders te creëren.
Het proces beleef ik altijd persoonlijk en uniek. Tegelijkertijd; door styling, gebruik van fournituren, kleur en compositie wordt ik in staat gesteld mijn mijn ideeën, emoties, gedachten en ervaringen te delen.
Sinds 1997 woon en werk ik in Nederland. In de afgelopen 25 jaar creëerde ik talloze collecties, kledingstukken en opdrachten voor de meest uiteenlopende clientèle en mijzelf. Ik gaf naailes, workshops, runde een modemerk. Later werd dat maatwerk, restylen, customizen. Ook werk ik met bekende artiesten, muzikanten en fotografen als styliste.