Michael van Emde Boas

Studio Michael van Emde Boas

Entingheweg 20A

7991 CC Dwingeloo

(Ingang is na ca. 100m op Brinkweg rechts bij bushalte)

+31(0)6 24 770 868

www.michaelvanemdeboas.nl

studio@michaelvanemdeboas.nl

 

 

 

 

 

 

Artist Create. That's Powerfull!

Michael van Emde Boas (Amsterdam, 1969)
'Persistence the only way'
Michael van Emde Boas is een bekende Amsterdamse fotograaf. Sinds mei van dit jaar werkt hij vanuit zijn net geopende atelier/studio in Dwingeloo.
Het concept van de beweging fascineert Michael.  Zijn kunstwerken beginnen met een idee, waarna een concept ontstaat naar een bepaald beeld. Dat concept werk hij vervolgens verder uit in een goed voorbereide en verfijnde professionele omgeving.
In zijn werk is hij altijd op zoek naar de ‘onvoorspelbare perfectie’ welke gewoonlijk ongezien blijft.
'One of a kind, Never the same'
Elk beeld dat hij creëert weerspiegelt een unieke relatie tussen elementen, beweging, moment en hemzelf. Zijn werken zijn geïnspireerd en uitgevoerd met gewone en alledaagse voorwerpen.
Ze verhalen de schoonheid en kwetsbaarheid van de dingen om ons heen.  Tijdens beweging gaan vooraf gedefinieerde vormen en herkenning verloren. Door kracht ontstaan nieuwe interpretaties en emoties waarbij onzichtbare perfectie zich ontsluit.
Michael gebruikt zeer beperkt of nagenoeg geen beeldbewerking. Door voortdurend grenzen in zijn werk op te zoeken, wordt Michael uitgedaagd naar meer complexiteit, grotere sets, betere materialen en nieuwe benaderingen. Het werk wordt gezien als vernieuwend en spreekt een groot publiek aan.