Nieuws 2016

Henriette Kuiper gastexposante op 17 en 18 september

Henriette, die onlangs in Dwingeloo is komen wonen, laat haar kunst zien bij de overzichtsexpositie in de kerk .

Henriette (1952) laat de bezoekers tekeningen, etsen, beelden en schilderijen zien. Zolang ze zich kan herinneren tekent ze al. Zowel in haar atelier als in de natuur doet ze haar inspiratie op en is ze bezig om daar vorm aan te geven. Elke vakantie gaan er schetsboeken mee. Ze schildert vaak landschappen en stillevens.

Het grafisch werk past goed bij haar tekeningen. Ze maakt fijne etsen, kleurige houtsneden en litho’s in zwart-wit, Sumi-e, het Japans penseelschilderen op rijstpapier, is een andere geliefde techniek, waarin ze al 15 jaar workshops volgt.

Aan de Klassieke Academie, een opleiding in Groningen die zich concentreert op de beoefening van aloude vaardigheden en technieken op het terrein van beeldende kunst., heeft zij schilderen en grafiek gestudeerd.

Na jaren van modelboetseren in klei en was zijn er veel beelden van mensfiguren en vogels ontstaan.

Ruimtelijk werken vindt zij ook heerlijk om te doen.

In Dwingeloo geniet ze volop van de mooie weggetjes en prachtige bomen.

Voor meer info: www.kunstcollectiefdewaaier.nl

Nieuw Atelier Janneke Hogerheijde

Het derde weekend van augustus (20 en 21 a.s.) staat in het teken van de vierde keer Open Ateliers Dwingeloo deze zomer. In de Siepelkerk in Dwingeloo exposeren van 13.00 tot 17.00 uur 8 kunstenaars. Daar kunt u het brede aanbod van deze atelierroute aanschouwen.

Neemt u vooral de moeite om even door te lopen naar het nieuwe atelier van Janneke Hogerheijde (Weverslaan 49). Het atelier is erg licht met rondom ramen en heeft hoge muren, waardoor zij ook groot werk kan presenteren.

Janneke is inmiddels ruim 10 jaar bezig met textiel en draad. Zij “tekent “ machinaal met draad op verschillende materialen. Met imperfecte lijnen verbeeldt zij het verhaal van dat moment. Soms maakt zij hierbij gebruik van acryl of krijt. Ze maakt zowel 2-als 3- dimensionaal werk. De “kop-en-schoteltjes” die zij maakt van stof, soms ter herinnering aan een dierbaar persoon of gebeurtenis oogsten veel waardering. Zo staat er bijvoorbeeld een kop-en-schotel object van haar in Johannesburg (Zuid Afrika). Het publiek is enthousiast over de wijze waarop zij de techniek vrij machinaal borduren op verschillende manieren toepast.

Janneke Hogerheijde

Janneke wordt regelmatig uitgenodigd om ergens te exposeren: momenteel is werk van haar te zien in Noordwolde bij Kunstwerk in de Stellingen tot 28 augustus en in het najaar staat De Meerpaal in Dronten op het programma. Voor de komende jaren staan inmiddels ook al exposities gepland.

U bent van harte welkom in haar atelier. Ook zou ze het erg leuk vinden als er Dwingelers een voet over de drempel van haar nieuwe atelier zetten. Dus kom gerust langs op zaterdag 20 of zondag 21 augustus van 13.00 tot 17.00 uur. Of neem een kijkje in haar atelier als haar atelierdeur openstaat. De koffie staat klaar!

Opening seizoen zomer 2016

Op 21 mei werd het seizoen van Open Ateliers Dwingeloo feestelijk geopend door Ton Dohle, directeur van Scala. Leerlingen van Scala zorgden voor de muzikale omlijsting. In de St. Nicolaaskerk klonk dit echt prachtig!

Zo`n 60 mensen waren aanwezig bij de opening. Na de opening kon iedereen de aanwezige kunst bewonderen. De kunst hangt of staat allemaal in het koor van de kerk en komt in deze ruimte heel mooi tot zijn recht. 

Vanaf nu is tot en met oktober ieder derde weekend van de maand de kerk geopend met de overzichtsexpositie van de deelnemende kunstenaars en bovendien zijn de ateliers van de kunstenaars geopend. In de ateliers kunt u kennis maken met de kunstenaars en meer van hun werk. Er is een plattegrond te downloaden en bovendien beschikbaar in de kerk zodat u de diverse ateliers kunt vinden.

 

opening seizoen 2016

opening seizoen 2016

opening seizoen 2016

opening seizoen 2016

opening seizoen 2016

opening seizoen 2016

opening seizoen 2016

opening seizoen 2016

opening seizoen 2016


 

Opening seizoen 2016 op 21 mei

Flyer 2016
Flyer 2016

Sponsoren 2016
Sponsoren 2016


 

Nieuwe plaats voor de overzichtstentoonstelling van de kunstenaars van OAD!

1 april 2016

Het is zover: er is een nieuwe plaats gevonden waar de kunstenaars hun overzichtstentoonstelling kunnen houden en wel in de Hervormde kerk aan de Brink, een mooie locatie waar we trots op zijn. Immers in ons logo al zichtbaar!

In de weekenden dat de ateliers hun deuren openen, zal de overzichtstentoonstelling ook geopend zijn.  

 

 

Op 1 april 2016 is het huurcontract getekend door Arno de Man (vertegenwoordiger van OAD) en Wout Beerekamp (vertegenwoordiger van de NH Kerk).

 

 

de huurovereenkomst is getekend


 

OAD zoekt nieuwe ruimte voor haar overzichtsexpositie!

11 maart 2016

De voormalige Rabobank, het pand waar we een jaar lang onze overzichtsexposities mochten houden (Brink 33 in Dwingeloo), is verkocht. Voorlopig hebben we vanaf heden dus geen overzichtsexpositie meer.

OAD is nu op zoek naar een nieuwe ruimte voor de overzichtsexpositie waar wij u weer een eerste indruk kunnen bieden van het werk van de diverse kunstenaars.

 

 

foto acrylschilderij Janny

 

Janny van Meurs geeft demonstratie op zondag 20 februari

Zondag 20 februari zal Janny van Meurs aanwezig zijn. Zij is vanaf het begin één van de deelnemende kunstenaars van OAD. Ze zal een demonstratie geven en vindt het leuk om het één en ander te laten zien en uit te leggen over de techniek van het schilderen met acryl. Ze heeft jaren les gegeven in o.a. kunstgeschiedenis en wil graag vertellen over de verschillende stijlen in de schilderkunst, over inspiratie, onderwerpen,en over de kunst die op dit moment gemaakt wordt.

Zelf schildert ze met veel kleur. Ze maakt landschappen en ook portretten. Zo heeft ze meegedaan aan het project van kunstenaars in Oldengaerde, met drie vrouwenportretten. Ze heeft het afgelopen jaar geëxposeerd in hotel de Börken, in zorgcentrum de Weyert, in de Plataan in Meppel en in Emmen bij de tentoonstelling “Landschap in mijn hoofd”.

Begin mei zal ze weer meedoen met de kunstroute Dwingeloo vanuit haar atelier aan de Brink.

Zaterdag zal Frans Kupper aanwezig zijn. Hij, partner van Janny, kan veel over haar werk vertellen. Wie daar in geïnteresseerd is kan met vragen of voor een praatje bij hem terecht.

 

Nieuws 2015

Lia Pluim verrast als laatste gastexposante van het kalenderjaar

december 2015

[read more="Lees meer" less="Lees minder"]

Het laatste OAD weekend, 19 en 20 december, van dit jaar zal Lia Pluim als gastexposante haar werk kunnen laten zien. Zij vindt inspiratie in de natuur. Bloemen, bladeren, riet, schors dat wat als je goed kijkt interessant is in vorm en kleur.

Lia buit haar artistiek talent o.a. uit door het vervaardigen van kunstwerken in de vorm van jurken. In september van dit jaar won ze in Vaassen een 1e prijs met een jurk van riet en eikenblad. Met collega’s van andere disciplines bekwaamt ze zich in thematische bloemkunstwerken. Recent was ze betrokken bij een Herfstproject.

Zie ook haar Faceboekpagina Lia Pluim kreatief werk.

foto Lia Pluim
[/read]

Brecht de Bruin is OAD’s hekkensluiter voor dit jaar

oktober 2015

[read more="Lees meer" less="Lees minder"]

foto-Brecht-de-Bruin-web

Het laatste Open Atelier Dwingeloo weekend van 17 en 18 oktober zal in Brink 33 door het kunstnaaiwerk van Brecht de Bruin een extra kleuraccent gegeven worden. Zij is dan de gastexposante.

Van ambacht tot kunst.

“Ik geniet als ik mijn kunstwerk zie groeien onder de naaimachine, en soms krijg ik als ik bezig ben het gevoel alsof ik aan het schilderen ben"

Lees meer over Brecht de Bruin bij gastexposanten


[/read]

CHARLES LAGENDIJK, gastexposant Open Ateliers Dwingeloo

september 2015

[read more="Lees meer" less="Lees minder"]

Tijdens het vijfde Open Atelier weekend, 19 en 20 september 2015 is Charles Lagendijk gastexposant in de voormalige Rabobank, Brink 33, Dwingeloo. Zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur zijn zijn schilderijen te zien in een aparte ruimte bij de Overzichtexpositie van de Dwingelder kunstenaars. Ook de deuren van de ateliers zijn dan weer geopend!

Naast grote kleurige abstracte werken, maakt Charles onder een ‘alter ego’ ook kleine schilderijtjes van koeien. Uiteraard te danken aan de inspiratie die je rondom Dwingeloo opdoet.

Tijdens de gast-expositie zullen zowel het werk van Charles als van zijn alter ego Karel getoond worden. Voor meer info: www.charleslagendijk.nl en www.karelart.nl

Lees meer over Charles Lagendijk bij gastexposanten

Charles Lagendijk


[/read]

JANNY SMIT, gastexposant bij Open Ateliers Dwingeloo

augustus 2015

[read more="Lees meer" less="Lees minder"]

foto Janny Smit

Op uitnodiging van Open Ateliers Dwingeloo exposeert Janny Smit, veelzijdig beeldend kunstenaar in het weekend van 15-16 augustus 2015 haar ruimtelijke werk in de oude RABO bank te Dwingeloo.

Ze studeerde in juni van dit jaar af aan de Nieuwe Akademie Utrecht. En exposeerde met haar medestudenten in Loods 6 in Amsterdam. Ze werkt het meest met wol, textiel, en kringloop materiaal.

Lees meer over Janny Smit bij gastexposanten

[/read]

2015: de volgende zaterdagen en zondagen zijn de ateliers

van alle deelnemende kunstenaars geopend van 13.00 - 17.00 uur:

[read more="Lees meer" less="Lees minder"] 16 en 17 mei
20 en 21 juni
18 en 19 juli
15 en 16 aug
19 en 20 sept
17 en 18 okt

Bovendien kunt u ook in de voormalige Rabobank, Brink 33

iedere zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur kunst van kunstenaars bekijken

Uitnodiging OAD 16 5 2015 a-1
[/read]